Leiding

Je geeft je kind in handen van enkele leiders en leidsters. Zij hebben het beste voor met je kind, en willen niks liever dan het een topnamiddag te bezorgen. Daarvoor zijn ze uren in de weer.​

De leiding organiseert de activiteiten voor de kinderen. Daarvoor komen ze op voorhand samen, en bedenken ze met hun medeleiding wat ze tijdens de Chironamiddag zullen doen. 

De leiding komt ook regelmatig samen om te vergaderen. Tijdens de vergadering overlopen ze de programma's van de Chironamiddag, en bespreken ze algemene dingen om de Chiro draaiende te houden: van de lokalen opruimen tot het eetfestijn organiseren.

Alles wat de leiding voor de Chiro doet, doet ze vrijwillig. Hun motivatie is dat ze met kinderen toffe activiteiten willen doen. Zo kunnen ze 'teruggeven' wat ze vroeger zelf van hun leiding hebben gekregen. 

De huidige leidingsverdeling is te vinden op de info-pagina's van de afdelingen.

Hoofdleiding

De hoofdleiding is als het ware de leiding van de leiding. Bovenop hun taak als leid(st)er zitten ze de vergaderingen voor en leiden ze intern alles in goede banen. Ook voor de meeste administratieve zaken kan u bij hen terecht.

Jelle Segers

Hoofdleider Leeuwerik

Lotte Appelmans

Hoofdleidster Windekind

Volwassen begeleiding en kassier

De volwassen begeleider (VB) ondersteunt de leidingsploeg. Hij stelt zich neutraal op en kan de werking van op een afstand bekijken. Hij of zij zet de goede dingen in de verf, maar durft ook de vinger op de wonde te leggen als er iets niet zo goed verlopen is. Daarnaast probeert hij of zij specifiek de groepsleiding te ondersteunen in hun taak.

De kassier beheert en overziet het financiële gedeelte van de werking.

Vincent De Savoye

Volwassen begeleider

Roel Vande Winkel

Kassier Leeuwerik

Lydia de Bontridder

Kassier Windekind

Luc Kaesemans

All-round chiro-mens