Chiro Winnik bouwt!

Al meer dan 20 jaar delen Chiro Windekind en Chiro Leeuwerik de bovenlokalen van het parochiaal centrum Trefpunt Winnik. Samen beschikken ze over één gemeenschappelijk lokaal voor circa 120 leden en leiding. Geen probleem in de zomer of bij mooi weer, maar wanneer het hard regent, is het vaak zoeken naar creatieve oplossingen. We dromen dan ook al langer van lokalen waarin je op kletsnatte zondagen voor grote groepen toch activiteiten kan organiseren en waarin materiaal veilig en netjes kan worden opgeborgen. 

Koop een fiscaal aftrekbare baksteen

De financiering van onze nieuwe lokalen gebeurt met eigen middelen, een subsidie en een lening van de stad Ninove. Help ons mee de lening af te betalen en koop een fiscaal aftrekbare baksteen!

Hoe kan je een baksteen kopen?

Doe een gift op rekeningnummer BE87 0689 5068 4394 van Chirojeugd-Vlaanderen vzw.

Dit met de melding = GIFT OJ3304. Opgelet deze mededeling mag niet ontbreken of giften stromen niet door naar Chiro Winnik.

Voor giften van 40 euro (of meer) ontvang je een fiscaal attest.

Wil je als bedrijf steunen?

Contacteer ons op steuncomitechirowinnik@gmail.com en we bespreken graag de mogelijkheden.

Op naar nieuwe lokalen met vzw Chiro Winnik​
Oktober 2019

De hoofdleiding, enkele oud-leiding en ouders richten de vzw Steuncomité Chiro Winnik op om de bouw van de nieuwe lokalen van a tot z op te volgen.


2020/2021

De plannen voor het nieuwe gebouw worden getekend, het subsidiedossier en de bouwvergunning worden voorbereid. 


Oktober 2021

De vzw Parochiale Werken van Denderwindeke verleent recht van opstal. We dienen de subsidieaanvraag en omgevingsvergunning in bij de stad Ninove. 


December 2021

​De stad Ninove keurt de omgevingsvergunning (bouwvergunning) goed. 


Februari 2021

Goed nieuws! Ook de subsidieaanvraag is goedgekeurd. 


April 2022

Provincie Oost-Vlaanderen verwerpt een beroepsprocedure van derden tegen de omgevingsvergunning. 


Juni 2023

Raad voor Vergunningsbetwistingen verwerpt eveneens beroepsprocedure van derden tegen de omgevingsvergunning. 


September 2023

Op de gemeenteraad wordt een renteloze lening van 60.000 euro voor de bouw van onze nieuwe lokalen goedgekeurd. 


Maart 2024

De werken zijn van start gegaan!  

Waar komen de nieuwe lokalen?

De nieuwe lokalen worden als aanbouw tegen het parochiaal centrum gebouwd. De containers die achter het parochiaal centrum staan verdwijnen dus.

Handen uit de mouwen

Bij de bouw van nieuwe lokalen komt heel wat kijken. We hopen ook op jouw hulp te kunnen rekenen want vele handen maken licht werk. Oud-leiding, ouders en sympathisanten kunnen praktisch en financieel steunen, zowel bij de bouw van de lokalen als bij de activiteiten die we zullen organiseren om de nieuwe lokalen te financieren.


Wil je zelf de handen (een beetje of veel 😉) uit de mouwen steken? Vul deze korte vragenlijst in en laat weten hoe jij de nieuwe lokalen een duwtje in de rug kan geven of laat je gegevens achter zodat we jou op de hoogte kunnen houden! 

Contact

Vragen of creatieve ideeën voor een opbrengstactiviteit? Laat het ons weten door te mailen naar steuncomitechirowinnik@gmail.com